Aktuellt

MEDLEMSMÖTE SÖNDAG DEN 6 DECEMBER

Vi träffas och dricker adventskaffe och glögg tillsammans med saffransbröd och pepparkakor. Vi har lite formalia men sedan ska vi också se en intressant film av Michael Moore. Filmen heter SICKO.

VÄLKOMNA TILL TYRESÖVÄNSTERNS SISTA MEDLEMSMÖTE ÅR 2009!

Vi träffas söndagen 6 december klockan 13-15.00 i Föreningsgården Kvarnhjulet, Pluggvägen 53 C.

Det skulle vara trevligt att träffa alla Tyresövänsterns medlemmar före jul. Vi bjuder på glögg (även alkoholfri), julkaffe, luccekatter och pepparkakor.

Vi har några punkter som vi behöver diskutera tillsammans:

  1. Den nya privata simhallen och kommunens stora borgensåtagande
  2. Val av valberedning till kommunvalet 2010
  3. Aktuellt inför vänsterpartiets kongress i maj 2010
  4. Vänsterpartiets valplattform på riksnivå

Därefter ser vi en intressant film av Michael Moore som heter SICKO. Det är en svidande kritik mot det amerikanska sjukvårdssystemet. Det finns all anledning att se filmen och diskutera den eftersom den borgerliga majoriteten i landtinget strävar mot allt fler privatiseringar och privatförsäkringar för den som har råd. Vänstepartiet  vill ju definitivt inte ha samma modell som i USA utan vi kämpar för att alla, oavsett plånbok, ska ha möjligheter till sjukvård. Filmen kan vara en bra utgångspunkt för våra kommande diskussioner om sjukvården i Stockholms Läns Landsting och i Sverige över huvud taget.

Anmäl till Inger Diaz på telefon: 798 36 82 om du kan komma eller skicka ett mejl till henne på adress: [email protected]

Notera också att det tidigare medlemsmötet och kommungruppsmötet den 14 december är inställt och därför har tagits bort från hemsidan. Vi återkommer med kalendarium för vårterminen 2010, så snart det är klar.

Här kommer lite kort om filmen och missa inte denna intressanta film!

Sjukvård utan hjärta

Michael Moore (Bowling for Columbine, Fahrenheit 9/11) har gjort ännu en starkt provokativ film. Stilen känns igen, minus de aggresiva intervjuerna i bakhåll. Denna gång handlar det om problemen i det amerikanska sjukvårdssystemet. Kärnan i kritiken går ut på att sjukvård i USA bara är business, hjärtat har tagits bort för länge sen.

Kopiera länk