Aktuellt

DET HÄNDER I TYRESÖVÄNSTERN

I artikeln hittar du information om våra möten och aktiviteter under första havåret 2009. Kontakta oss gärna!

 DET HÄNDER I TYRESÖVÄNSTERN! 

Nu börjar våren 2009 års arbete i Vänsterpartiet i Tyresö. Vi har en valrörelse framför oss under våren, eftersom det är val till Europaparlamentet den 7 juni 2009. Då vill vi i Vänsterpartiet självklart ha många platser, så att vi kan påverka de beslut som fattas i parlamentet.

Upptakt inför vårens arbete – Konferens på Syninge kursgård 17-18 januari

I helgen samlades 36 personer från lokalföreningarna i Haninge, Lidingö, Nacka, Nynäshamn, Tyresö och Värmdö för en tvådagarskonferens. Värmdö lokalförening var arrangör. Daniel Sestrajcic, nyanställd valorganisatör på distriktet ledde konferensen. Konferensen innehöll både teori och praktik.

·        Linnea Nilsson, programkommissionen, presenterade Marx teori för att analysera den ekonomiska krisen

·        Jacob Johnsson, riksdagsledamot, presenterade Vänsterpartiets budgetmotion och vänsterpartiets ställningstagande att ingå i en valkoalition med socialdemokraterna och vänsterpartiet. Mycket arbete återstår i de arbetsgrupper som tillsatts för att de tre partierna ska utarbeta en gemensam plattform.

·        Daniel Setrajcic gick igenom strategier för att synas och höras mer utåt, den kommande valrörelsen och en mängd praktiska tips till lokalföreningarna

·        Vi fick välja att delta i ett seminarium "att lära sig skriva" och ett "att våga tala". Helena Duroy ledde skrivarseminariet och Kalle Larsson höll i seminariet "att våga tala".

Från Tyresövänstern deltog Inger Diaz (ordförande), Elisabeth Hedlund (ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i socialnämnden), Inger Gemicioglu (gruppledare kommunala gruppen) samt Ann Ödlund (ersättare i planberedningen.

Vi fyra som deltog i konferensen sa samstämmigt att vi kände oss väldigt "peppade" efter konferensen och fick nya krafter för att ta itu med vårens arbete. Vid utvärderingen var samtliga deltagare väldigt nöjda med konferensen och vi kommer att ha fler gemensamma konferensen framöver.

Bokbord i Tyresö Centrum

På sista medlemsmötet 2008 bestämde vi att vi ska ha bokbord i Tyresö Centrum under våren 2009 var tredje vecka. Tanken med bokbord är att vi ska kunna tala med våra invånare och höra vad de tycker är bra eller dåligt i vår kommun Tyresö. Vi kommer också att dela flygblad och ha informationsmaterial om vår politik. Vi bjuder på kaffe och kaka. Vi ser självklart gärna att våra egna medlemmar "tittar ned", om så bara en liten stund. Du som är medlem och kan tänka dig stå vid valbordet (vi kommer att vara minst två personer) anmäler dig till vår ordförande Inger Diaz, hemtelefon: 798 36 82, e-post: [email protected]

Tid vid varje tillfälle är: 12.00 – 14.00

Plats: Tyresö Centrum, träffpunkten (mittemot scenen till höger om rulltrappan).

Välkommen att delta eller besöka oss följande dagar:

Lördagen den 7 februari

Lördagen den 28 februari

Lördagen den 14 mars

Lördagen den 4 april

Lördagen den 25 april

I maj och början av juni före EU-valet kommer vi att ha bokbord vid fler tider. Vi återkommer om detta!

Sammanträdestider för kommungruppen

Kommungruppen består av alla som har förtroendeuppdrag i Tyresö Kommun.I kommungruppen ingår just nu 8 personer. Vi har uppdrag i samtliga nämnder, dock enbart som ersättare, vilket betyder att vi inte har rösträtt men får självklart yttra oss och skriva yttranden. Vi har två ordinarie representanter i kommunfullmäktige, Inger Gemicioglu och Elisabeth Hedlund. Vi har också två ersättare där: Gunilla Andersson och Tuula Tiilikainen.

Vi kommer att ha möten i Nya Föreningsgården följande tider:

Samtliga datum är måndagar mellan 19.00 – 21.00.

2 februari, 23 februari, 30 mars, 27 april, 25 maj och 15 juni.

Mötena är öppna för samtliga medlemmar, så hjärtligt välkomna!

På mötena diskuterar vi vår kommunalpolitik och tar ställning till hur vi ska förhålla oss till frågor i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, nämnder och beredningar.

Du som inte är medlem med har synpunkter på något: byggnation, skola, förskola, äldreomsorg m.m. är välkommen att kontakta: Inger Gemicioglu, e-post: [email protected],  hemtelefon: 798 43 66, mobil:  070-422 48 25 . Jag lovar att ta upp dina frågor i vår kommunala grupp! 

Årsmöte för Vänsterpartiets lokalförening

Datum för årsmöte i lokalföreningen är bestämt till den 29 mars 13.00 – 17.00 i Nya Föreningsgården. Alla medlemmar är välkomna. Vår ordförande, Inger Diaz, kommer att skicka ut kallelse och dagordning i god tid före mötet.

Dörrknackning hos medlemmar

På ett medlemsmöte bestämdes att vi ska besöka samtliga våra medlemmar. Vi vill höra hur medlemmarna ser på vårt arbete, vad vi kan göra för att locka medlemmar till våra medlemsmöten med mera. Så du som är medlem, bli inte försträckt om det står två vänsterpartister utanför din dörr under januari eller februari månad. Vi behöver din åsikt om arbetet i lokalföreningen.

Du som inte är medlem!

Du som läser detta på vår hemsida. Sympatiserar du med oss och funderar du på att bli medlem?  Har du synpunkter på den politik som drivs i Tyresö. Det kan handla om ditt boende, skola, förskola, äldreomsorg, bostadsbyggande med mera. Hör av dig till oss. Skriv en insändare på vår hemsida eller kontakta oss. Vi lovar att svara på mejl inom 3 dagar.

Inger Gemicioglu, e-post: [email protected], telefon: 798 43 66, mobil:  070-422 48 25 

Inger Diaz, ordförande, e-post: [email protected], telefon:  798 36 82

 

På bilden till höger ser ni Ann Ödlund och Elisabeth Hedlund på konferens i Syninge!

 

Kopiera länk